Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Βούτηξαν 19 χιλιάδες ευρώ από Συνεργατικό στη Γερμασόγεια

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας, που διαπράχθηκε το πρωί σε υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, στη Γερμασόγεια.

Λίγο πριν τις 13:00  περίπου δύο χιλιόμετρα από την σκηνή της ληστείας εντός κοίτης ποταμού εντοπίστηκε το όχημα διαφυγής των δραστών το οποίο από ότι φαίνεται πως εγκατέλειψαν.
Από τη σκηνή οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού περισυνέλεξαν διάφορα τεκμήρια τα οποία στάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ έχει παραληφθεί και το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι ληστές.
Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης στη ΣΠΕ Γερμασόγιας στη Λεμεσό, με τι πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το ποσό το οποίο κλάπηκε υπολογίζεται γύρω στις 19 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννη Σωτηριάδη , δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα θρυμμάτισαν με βαριοπούλα την πλαϊνή είσοδο της τράπεζας, και αφού πρόταξαν το κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο που κρατούσε ο ένας εξ αυτών κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό και να τραπούν σε φυγή.
Ο ένας εκ των δύο ληστών, μιλώντας στη κυπριακή διάλεκτο, ζήτησε από τους τέσσερις υπαλλήλους και τους πέντε πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός του υποκαταστήματος να πέσουν στο έδαφος. 
Οι δράστες διέφυγαν από τη σκηνή με μικρό αυτοκίνητο, άσπρου χρώματος, πιθανόν μάρκας Toyota. Το όχημα των δραστών έφερε πινακίδες με αριθμούς εγγραφής που ανήκουν σε άλλο όχημα.
Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Στη σκηνή βρίσκονται μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για εξετάσεις.