Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

15 ονόματα έδωσε ο Φαίδωνας

Με εντατικούς ρυθμούς η Αστυνομία Πάφου διερευνά την υπόθεση έκρηξης στο όχημα της μητέρας του Δημάρχου Πάφου, ενώ δεν αποκλείεται στις επόμενες ημέρες οι έρευνες να επεκταθούν και εκτός Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατάθεσή του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος κατονόμασε συνολικά 15 άτομα και έχει δώσει κάποιες κατευθύνσεις στις οποίες περιστρέφονται οι έρευνες. Κάποια ωστόσο πρόσωπα που κατονόμασε διαμένουν εκτός Πάφου.
Οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου διεξάγονται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα του Αρχηγείου Αστυνομίας ενώ μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πέραν των 15 καταθέσεων.
Οι ανακριτές της υπόθεσης προχωρούν τις έρευνες και ανακρίσεις σύμφωνα με το Νόμο, στη βάση αξιολόγησης όλων των στοιχείων, δεδομένων και πληροφοριών, με απώτερο στόχο την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.
Ιδιαίτερη σημασία επέδειξαν οι ανακριτικές αρχές προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, στρέφοντας τις έρευνες τους προς τα πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν απασχολήσει την Αστυνομία σε θέματα ηλεκτρονικού τζόγου και ναρκωτικών.
Εάν και εφόσον από τις εξετάσεις προκύψει κάποια μαρτυρία ή κάποιο στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί την έκδοση είτε εντάλματος έρευνας, είτε εντάλματος σύλληψης η ανακριτική ομάδα θα προχωρήσει να το πράξει άμεσα, όπως αναφέρεται.
Στο πλαίσιο των ερευνών αναμένεται η έκθεση των δύο πυροτεχνουργών, ένας από την Πάφο και ένα από Λεμεσό που κλήθηκαν και εξέτασαν τη σκηνή, ενώ ήδη έχουν αποσταλεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας τα τεκμήρια που παρέλαβαν οι πυροτεχνουργοί για να τύχουν επιστημονικής εξέτασης σε μια προσπάθεια να βρεθεί κάποιο στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει στην εξιχνίαση  της υπόθεσης.
Πηγή: ΚΥΠΕ