Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Κύπρος. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή με τη θερμοκρασία να σημειώνει, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία, πτώση κατά το τριήμερο. 


Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά  πτώση κατά το τριήμερο.
Πηγή: ΚΥΠΕ