Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η πορεία των ερευνών της αστυνομίας για την υπόθεση Φαίδωνα


Δώδεκα πρόσωπα, τα οποία έχουν απασχολήσει την Αστυνομία σχετικά με χρήση ναρκωτικών και με ηλεκτρονικό τζόγο, προσήχθησαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, στο πλαίσιο των ερευνών, με στόχο την διαλεύκανση της υπόθεσης εμπρησμού του οχήματος της μητέρας του Δημάρχου Πάφου την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση όπως όλες τις υποθέσεις, με τη δέουσα σοβαρότητα, αμεροληψία και αντικειμενικότητα.
Στην κατάθεση του ο Δήμαρχος Πάφου έδωσε στοιχεία και προς άλλες κατευθύνσεις και, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, στην κατάθεση του ο κ. Φαίδωνος έδωσε και κάποια ονόματα, «που θα αξιολογηθούν με κάθε σοβαρότητα ένα προς ένα».
Οι έρευνες του ΤΑΕ Πάφου, συνέχισε, διεξάγονται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα του Αρχηγείου Αστυνομίας.
Στη περίπτωση, είπε ο κ. Ιωάννου, που δικαιολογείται η σύλληψη κάποιου προσώπου, τότε η Αστυνομία θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του.
Επεσήμανε ακόμη πως τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία από τη σκηνή έχουν ήδη αποσταλεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας και στο Ινστιτούτο Γενετικής για επιστημονικές εξετάσεις.
Σημειώνεται, τέλος, πως η Αστυνομία, με βάση τα νέα δεδομένα και την αξιολόγηση κινδύνου που έγινε, έχει λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

κυπε