Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε την κατάσταση του οδικού δικτύου προς τα ορεινά της Κύπρου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία Κύπρου μετά την πυκνή χιονόπτωση που σημειώθηκε στο Τρόοδος αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις σε άλλες περιοχές το απόγευμα της Κυριακής .


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά η Αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς που θα κινηθούν σε συγκεκριμένους δρόμους, να το κάνουν μόνο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς είτε με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Σύμφωνα με τις αναφορές που λαμβάνουμε, παρατηρείται χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές Τροόδους, με αποτέλεσμα οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους, Πεδουλά – Προδρόμου, Κακοπετριάς – Pinewood – Πεδουλά και Προδρόμου – Λεμύθου, να είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Καλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί όπως κινούνται με χαμηλή ασφαλή ταχύτητα, έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους και διατηρούν ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, προς αποφυγή τροχαίων συγκρούσεων.
Προτρέπονται επίσης να τηρούν πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα Τροχαίας.
Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς προς αποφυγή τροχαίων.