Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Δολοφόνησαν 22χρονη Ελληνίδα στο Λονδίνο. ΦΩΤΟ



Τον δράστη ή τους δράστες της άγριας δολοφονίας της 22χρονης ομογενούς Iuliana Tudos αναζητούν οι βρετανικές αρχές, μετά τον εντοπισμό του πτώματός της σε πάρκο του βόρειου Λονδίνου.



Η υπόθεση της νεαρής που θυμίζει έντονα την άγρια δολοφονία του Έλληνα καθηγητή χημείας Μενέλαου Αλυγιζάκη τον Ιανουάριο του 2015, έχει συγκλονίσει την οικογένεια και τους φίλους της Iuliana ή Julie όπως την αποκαλούσαν, η οποία



Μετά από τρεις ημέρες ερευνών η αστυνομία βρήκε το πτώμα της δίπλα σε ένα γηπεδάκι στην καρδιά του Πάρκου Φίνσμπουρι, και ταυτοποίησε ότι πρόκειται για την Iuliana, ελληνικής και ρωσικής καταγωγής. 

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 22χρονη Iuliana

Να υπενθυμίσουμε ότι και ο 43χρονος Έλληνας καθηγητής είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος σε στάση λεωφορείου στο Λονδίνο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo.

Λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη ο 30χρονος Μαρκ Πάτεν ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με φυλάκιση τουλάχιστον 17 ετών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο δολοφόνος του Έλληνα καθηγητή αφού έριξε στο έδαφος τον 43χρονο καθηγητή, άρχισε να τον κλωτσάει και να τον μαχαιρώνει ανελέητα στο κεφάλι ενώ ούρλιαζε υστερικά.

Όσον αφορά την 22χρονη ομογενή ο επικεφαλής της Μονάδας Εγκληματολογικών Ερευνών δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτή η γυναίκα δέχθηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στο πάρκο και αυτό πιθανότατα έγινε την παραμονή Χριστουγέννων. Το πτώμα της βρέθηκε δίπλα σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ». Ενώ πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε το κίνητρο της υπόθεσης και θα θέλαμε να μάθουμε από οποιονδήποτε είδε κάτι ύποπτο στο πάρκο περίπου τις ημέρες των Χριστουγέννων».

Όπως ανακοίνωσε η Scotland Yard διατάχθηκε έρευνα για ανθρωποκτονία, όταν εντοπίστηκε το πτώμα μίας νεαρής γυναίκας στο πάρκο Φίνσμπουρι. Βρέθηκε περίπου στις 16:25 το απόγευμα της 27ης Δεκεμβρίου, κοντά σε γήπεδο στο κέντρο του πάρκου. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική εξέταση. 

Η 22χρονη Iuliana Tudos, την οποία η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ως ελληνικής και ρωσικής καταγωγής, εθεάθη για τελευταία φορά την Παραμονή των Χριστουγέννων στην οδό Camden στις οκτώ το βράδυ (τοπική ώρα), μετά από μία έξοδο με τους φίλους της.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των φίλων της, τους είπε ότι ήθελε να πάρει το λεωφορείο για το σπίτι της στο Finsbury Park και ότι θα τους έβλεπε αργότερα σε άλλο σπίτι στο Άνφιλντ. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν.

Οι φίλοι της προσπαθούσαν να μάθουν πληροφορίες και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είχαν ανεβάσει φωτογραφίες της στα προφίλ τους στο facebook ζητώντας πληροφορίες από όποιον ήξερε κάτι. 

Συγκεκριμένα ο φίλος της Ντούγκλας Νόρτον ανέφερε στο προφίλ του στο Facebook. «Αν κάποιος έχει δει ή ακούσει κάτι για την Juliana Lilith Tudos τις τελευταίες 48 ώρες, μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε με εμένα είτε με τον László Judit. Κανείς μας δεν την έχει δει από την παραμονή Χριστουγέννων που δεν γύρισε στο σπίτι της. Ενώ δεν πήγε ούτε στην εργασία της. Δεν απαντά στο τηλέφωνο και κανείς από τους κοινούς γνωστούς μας δεν έχει ακούσει κάτι. Παρακαλούμε όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει μαζί μας». 

Η Iuliana, η οποία αυτοαποκαλούνταν και Julie, εργαζόταν σε pub στο Κάμντεν, όπως χαρακτηριστικά γράφει στη σελίδα της στο Facebook.





http://www.protothema.gr/world/article/745437/dolofonia-22hronis-ellinidas-sto-londino-simera-to-porisma-tou-iatrodikasti-/