Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Τραγωδία. Νεκρά δύο 11χρονα κορίτσια μετά από τροχαίο δυστύχημαΤο νέο τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 4.30 το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού,  μεταξύ των δύο εξόδων προς Μονή και Παρεκκλησιά.Στο θανατηφόρο ενεπλάκη αυτοκίνητο που οδηγείτο από γυναίκα, περίπου 40 ετών, ομογενής από τη Ρωσία με συνεπιβάτες τέσσερα παιδιά, ηλικίας 11 τα δύο εξ αυτών, 14 και 15 χρόνων. Οι επιβαίνοντες του οχήματος επέστρεφαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου έφθασαν από εκπαιδευτική εκδρομή και όδευαν προς την Πάφο, όπου και διαμένουν.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται η οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος της με αποτέλεσμα αυτό να χτυπήσει δεξιά και διαδοχικά σε προστατευτικά κιγκλιδώματα. Κατέληξε αναποδογυρισμένο στο διαχωριστικό σημείο μεταξύ των κιγκλιδωμάτων.
Το όχημα, σύμφωνα με τον Βοηθό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού Φίλιππο Παπαηλία ο οποίος προέβη σε δηλώσεις από τη σκηνή του δυστυχήματος, σύρθηκε περίπου 50 με 60 μέτρα πριν αναποδογυριστεί και ακινητοποιηθεί.

Από την τρελή πορεία και τις βίαιες προσκρούσεις τραυματίστηκαν θανάσιμα τα δύο 11χρονα κοριτσάκια ενώ τα αγόρια 15 και 14 χρόνων, τα οποία εγκλωβίστηκαν όπως και η οδηγός στο όχημα, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Το έναν εκ των θυμάτων ήταν παιδί της οδηγού.

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαηλία φαίνεται ότι τα δύο 11χρονα κορίτσια, που βρήκαν ακαριαίο θάνατο, «δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας και το έναν εξ αυτών εκτινάχθηκε και καταπλακώθηκε από το όχημα. Η οδηγός με τον 15χρονο συνοδηγό έφεραν ζώνες ασφαλείας γι’ αυτό και έμειναν εντός του οχήματος. Διερευνάται αν έφερε ζώνη το τρίτο παιδί που επίσης καθόταν στο πίσω κάθισμα».

Για πολλοστή φορά ο κύριος Παπαηλία έκανε έκκληση προς όλους τους οδηγούς αλλά και τους επιβάτες οχημάτων να βάζουν τη ζώνη ασφαλείας γιατί αποδεδειγμένα, όπως είπε, σώζει ζωές. Σημείωσε δε ότι η οδηγός του σημερινού θανατηφόρου φαίνεται να ήταν κουρασμένη και κάλεσε εκ νέου τους οδηγούς να αποφεύγουν να οδηγούν εάν νιώθουν κούραση.

Λόγω του θανατηφόρου τροχαίου είχε κλείσει, μέχρι και περίπου είκοσι λεπτά πριν τις δέκα το πρωί, σε μεγάλη απόσταση τμήμα του αυτοκινητόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις είναι το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, μεταξύ των δύο εξόδων προς Μονή και Παρεκκλησιά.http://cyprustimes.com/2018/07/01/aneipoti-tragodia-sti-lemeso-nekra-dyo-11chrona-koritsia-stin-asfalto-pics/

Σχετικά προηγούμενης σημερινής ανακοίνωσης, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, που παρέμενε κλειστό και στις δύο κατευθύνσεις, μεταξύ των εξόδων Μονής και Παρεκκλησιάς, δόθηκε στην κυκλοφορία γύρω στις 9.40π.μ., σήμερα Κυριακή 1η Ιουλίου, 2018.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω τροχαίας σύγκρουσης που συνέβη γύρω στις 4.30 σήμερα τα ξημερώματα, το πιο πάνω τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού και στις δύο κατευθύνσεις, είχε κλείσει προσωρινά.

Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.

Προτρέπονται όσοι διακινούνται στο οδικό να ακολουθούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.