Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά στον Ύψωνα

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται εκτός ελέγχου από τις 13:15, στον Ύψωνα, στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο "Ίκαρος" και ήδη στην περιοχή επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, ένα της Εθνικής Φρουράς, τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ βοήθεια ζητήθηκε και από τις Βρετανικές Βάσεις, που συνδράμουν με δυο ελικόπτερα.



Πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν από την Πάφο και από την ΕΜΑΚ ενώ από τα τρία μέτωπα της φωτιάς, το βορειοανατολικό είναι ανεξέλεγκτο, ενώ στο δυτικό και νότιο υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, συμπλήρωσε ο κ.Κεττής.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν οικιστικές περιοχές ενώ γίνονται προσπάθειες για να μην πλησιάσει η φωτιά σε κάποια κτηνοτροφικά υποστατικά.

Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι συνεχής, είπε, σημειώνοντας ότι το έργο κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα.