Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Και τι δεν βρήκε η αστυνομία σε διαμέρισμα στην Κάτω Πάφο

Δέκα διαβατήρια διαφόρων χωρών, εβδομήντα ένα κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, αριθμός νομισμάτων και πλάκες μπρούντζου εντός χρηματοκιβωτίου, ηλεκτρικές συσκευές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, 
συσκευή εκτύπωσης πιστωτικών καρτών, επτά φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αριθμός εξωτερικών σκληρών  δίσκων για φύλαξη ηλεκτρονικών δεδομένων, usb, κάρτες μνήμης και μια ιπτάμενη κάμερα εντόπισαν, μεταξύ άλλων, οι ανακριτικές αρχές μετά την ολοκλήρωση έρευνας σε διαμέρισμα στην Κάτω Πάφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα  άρχισε στις 26 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε χτες σε διαμέρισμα που ενοικίαζε 36χρονος Γερμανός, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται από τις γερμανικές αρχές, και ο οποίος είχε αναχωρήσει από την Κύπρο από τον Μάρτιο .
Η σύλληψη του 36χρονου αφορά υπόθεση πλαστογραφίας τραπεζικών καρτών. Αυτός είχε στην κατοχή του λογαριασμό στον οποίο αναγραφόταν κυπριακή διεύθυνση.
Στη διήμερη έρευνα συμμετείχαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου, μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών και μέλη του δικανικού εργαστηρίου ηλεκτρονικών δεδομένων του Αρχηγείου Αστυνομίας.
Οι γερμανικές αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του Γερμανού, κατόχου βελγικού διαβατηρίου, ηλικίας 36 ετών, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε λογαριασμός ηλεκτρισμού, στο όνομα άλλου προσώπου, με διεύθυνση διαμερίσματος που βρίσκεται στην Κάτω Πάφο.
Οι γερμανικές αρχές ζήτησαν να γίνει έλεγχος του συγκεκριμένου διαμερίσματος προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο έχει σχέση με τον συλληφθέντα.
`Επειτα από έλεγχο εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος η οποία ανέφερε πως ο ένοικος απουσιάζει στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου και εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, οι ανακριτικές αρχές προχώρησαν με δικαστικό ένταλμα σε έρευνα του διαμερίσματος στην παρουσία της ιδιοκτήτριας αλλά και του κοινοτάρχη της περιοχής.
Όλα τα τεκμήρια που ανευρέθηκαν  παραλήφθηκαν και θα τύχουν επιστημονικής εξέτασης.
ΚΥΠΕ