Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Η Θ. Αλεξίου μιλά για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου αλλά και για την θετική ενέργεια


Τα όνειρα των ανθρώπων έχουν ένα χάρτη και ο λόγος που δεν πραγματοποιούνται τα όνειρά μας είναι γιατί δεν έχουμε σχηματίσει ένα χάρτη” ανέφερε η Θάλεια Αλεξίου η οποία βρίσκεται στην Πάφο για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου ενώ είναι και κριτής ταινιών μικρού μήκους.

Η κ. Αλεξίου κάλεσε το κοινό να έχει την ενέργεια της ζωής που αποκτάται – όπως είπε- και με θετική ενέργεια με το να βλέπεις το καλό κάνοντας κοπλιμέντα σ’ όποιον βρίσκεις. Θέση της δε είναι πως εάν ψάχνεις για κάτι ωραίο θα το βρεις και πως εάν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε την ενέργεια με κάτι θετικό. Να λέμε στον εαυτό μας ότι τον αγαπούμε για να βρίσκουμε συντρόφους που θα μας το πουν αλλά και να μην δημιουργούμε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αρνητικό. Κάλεσε μάλιστα τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται με αγάπη στον συνάνθρωπο τους και να προσέλθουν όλοι στην γιορτή της 7ης Τέχνης που είναι το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου.
Μέσα από το συνδυασμό του Reiki και φυσικών θεραπειών, βοήθηκε επιτυχώς τους ασθενείς της να αντιμετωπίσουν τα πάντα , από το γραφείο που διατηρεί στο New Jersey. Εκτός από τις ατομικές της συνεδρίες και τις συμβουλευτικές της συνεδρίες φιλοξενεί μαθήματα, σεμινάρια, και εργαστήρια ανά τον κόσμο, στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Βόρεια Αμερική όπως ο « Τροχής της φήμης» στην Κύπρο.
Αναφορικά με ένα σεμινάριο που έκανε το Φεβρουάριο με αντικείμενο τα όνειρα η κ. Αλεξίου είπε πως μετά λύπης της παρατήρησε ότι το 97% των συμμετεχόντων δεν είχαν όνειρο.
Η Θάλεια Αλεξίου ανέφερε πως το « πρώτο βήμα» της το έκανε αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από την Ελλάδα σε ηλικία μόλις 20 ετών. Θυμάται μάλιστα – όπως είπε- τη πρώτη φορά που άκουσε για το Ρέικι σε μια επίσκεψη σ’ ένα μικρό κατάστημα στην πόλη που ονομάζεται The Crystal Dove.
Μετά την πρώτη συνεδρία της , ήθελε να μοιραστεί το συναίσθημα και την ενέργεια με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Ακολούθως είπε, έλανε μια επαγγελματική πιστοποίηση REIKI από το κέντρο διαφώτισης της Πενσυλβανίας και συνέχισε να μελετά τον εσωτερισμό και τη συνέργεια ιδεών στον Όμιλο Lazarus , πέρα από τη λήψη ενός άλλου πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Berkeley.
Στην μνήμη της ήρθαν τρία πράγματα που της είπε ο παππούς της ότι πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου σαν Έλληνας, πρέπει να αντιπροσωπεύεις στην χώρα που σε φιλοξενεί τον ελληνισμό και την Ελλάδα.
Αναφερόμενη στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου η κ. Αλεξίου ανέφερε πως αυτό αντιπροσωπεύει τον κάθε Κύπριο και την χώρα του , τον πολιτισμό του και την κουλτούρα του για αυτό και στην προβολή ταινιών η προσέλευση πρέπει να αυξηθεί ακόμη και από νέους ανθρώπους.
Η κ. Αλεξίου ανέφερε πως ο Αριστοτέλης είπε πως “μια χελιδόνα δεν φέρνει την άνοιξη” σημειώνοντας μάλιστα πως η διοργάνωση του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάφο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού αλλά και στην προσέλκυση παραγωγών για την δημιουργία ταινιών.
Eπιπρόσθετα η κ. Αλεξίου κάλεσε το κοινό να απολαύσει τις ταινίες και τις εκδηλώσεις του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου και να δώσει την γνώμη του γιατί – όπως εξήγησε- οι διοργανωτές επιθυμούν την γνώμη του πολίτη.
Καθόλη την διάρκεια της πορείας της η ίδια ανέφερε πως έχει μελετήσει με τους Deepak, Chopra, Rahul, Louise Hay και πολλά άλλα άτομα.
Τα ταξίδια της την οδήγησαν πέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να φτάσει μέχρι τη Μέση Ανατολή και το Περού.
Όλα παραδέχτηκε έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και στην απόκτηση βαθιάς γνώσης που θεωρείται απαραίτητη για την βέλτιση απόδοση της.
Ακολούθως η κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στα βιβλία που έγραψε « Ευγνωμοσύνη = Αύξηση», το σενάριο και το μυθιστόρημα « 49χρόνια Μετά» τα παιδικά βιβλία « Τρία όνειρα « και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε περισσότερα κείμενα.
Έχοντας – όπως είπε- την Ελλάδα πάντα κοντά στην καρδιά της , το 2016 διεξάγει φιλανθρωπία για να βοηθήσει τα τυφλά παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα με τους σκύλους οδηγούς.
Η κ. Αλεξίου αναφέρθηκε και στην Οργάνωση Γυναικών της Νέας Υόρκης η οποία θα προβάλει τις τρεις ταινίες της κ. Αλεξίου στο Μανχάταν στις 27 Νοεμβρίου στην γιορτή των ευχαριστιών.
Επίσης αναφορά έκανε και στο Masterclass” The Power of Choice and How to Use it in Filmmaking” που θα παρουσιάσει στις 10:00 στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις.