Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα στην Κύπρο

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά µεταβλητοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά µέτριοι και στα προσήνεµα ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Το απόγευµα, στα νότια και τα νοτιοδυτικά, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα προσήνεµα ταραγµένη, αλλά το πρωί, στα ανατολικά, θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη, στα υπήνεµα, κυρίως τις µεταµεσονύκτιες ώρες.
Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά στα προσήνεµα, δυτικά και βόρεια, µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά αργότερα, στα υπήνεµα ανατολικά και νότια, θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Τις αυγινές, κυρίως, ώρες δυνατό να παρατηρείται τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά τη ∆ευτέρα θα σηµειώσει άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.
Πηγή: ΚΥΠΕ