Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Συννεφιά και σήμερα στην Κύπρο

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση.
Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, στα νοτιοανατολικά, το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί µέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ αλλά παροδικά το απόγευµα, στα νότια παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια για να καταστεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά αρχικά κυρίως στα παράλια µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια λίγο ταραγµένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παραµείνει µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, σε κάποιες περιοχές στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά.
Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή, ενώ τη ∆ευτέρα και την Τρίτη αναµένεται σταδιακή µικρή άνοδος.