Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ HELECTOR CYPRUS LTD ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ

Τον αποκλεισμό της Helector Cyprus Ltd από τη συμμετοχή σε οποιασδήποτε δημόσιες συμβάσεις από τις 9.3.2016 και για διάστημα πέντε χρόνων αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Αποκλεισμού. Η Επιτροπή βασίστηκε στις παραδοχές των Κοκότση, Κατρή και Γιαννακόπουλου, ως γεγονότα που κλονίζουν την αξιοπιστία της Helector Cyprus Ltd.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος είχε έντονα και δημόσια καταγγείλει την εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα για την συμμετοχή της στα σκάνδαλα του ΧΥΤΥ Λάρνακας και ΧΥΤΑ Πάφου και είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της από τις δημόσιες συμβάσεις.
Η απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού φέρνει ενδεχομένως τώρα σε δύσκολη θέση το κράτος και ιδιαίτερα το Υπουργείο Γεωργίας και την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) που είχαν πρόσφατα εγκρίνει την υπογραφή νέας Σύμβαση του κράτους με Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ιδιοκτήτρια εταιρεία της Helector Cyprus Ltd για τη μεταφορά επιπλέον σκυβάλων από την επαρχία Λευκωσίας στο ΧΥΤΥ Κόσσιης.
Παρόλο που η καταγγελία αφορούσε και τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου, για διαδικαστικούς λόγους η Επιτροπή Αποκλεισμού εξέτασε προς το παρόν μόνον τον οικονομικό φορέα Helector Cyprus Ltd. Παρόλη την ευκαιρία που δόθηκε στην εταιρεία αυτή, μέσα από τη διαδικασία εξέτασής της, να προσκομίσει στοιχεία για την αξιοπιστία της, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται ο αποκλεισμός της.
Λόγω της μη εξέτασης προς το παρόν των υπόλοιπων εταιρειών του Ομίλου, τα στελέχη των οποίων ήταν τα ίδια, παρέμεινε γι’ αυτές να πλανάται τεκμήριο αναξιοπιστίας. Εκτιμάται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις που θα αφήσουν πολλούς εκτεθειμένους.

Δήμος πάφου