Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Έντονες βροχοπτώσεις στη Μαγνησία. ΦΩΤΟ



Άνοιξαν οι ουρανοί από νωρίς το πρωί στην πόλη του Βόλου και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι.

Τεράστια προβλήματα, όμως, έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. 




Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. 

Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.


magn_8936



Εγκλωβίστηκε ζευγάρι σε αυτοκίνητο

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης των δυο ατόμων, καθώς το νερό είχε φτάσει ως την πόρτα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε σώο από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ κ. Βλόντζο, η υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για διασώσεις και απάντληση υδάτων από σπίτια. Ήδη, έχουν απεγκλωβιστεί τρεις οικογένειες και ευτυχώς δεν κινδυνεύει κανείς. Επίσης, έχει ενημερωθεί η Πυροσβεστική της Περιφέρειας ώστε να στείλει ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Ουσιαστικά, τα Κανάλια είναι αποκομμένα από την υπόλοιπη Μαγνησία καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στο χωριό.


magn_3



Πού αναμένεται να συνεχίσουν οι έντονες βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό χάρτη meteociel, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στο νομό Μαγνησίας από τις 14:00 και μετά, ενώ στις 20:00, οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να μετακινηθούν και στο νομό Πιερίας. Ίδιο αναμένεται να είναι και το σκηνικό μετά τα ξημερώματα της Τετάρτης σε Μαγνησία και Πιερία



https://www.protothema.gr/greece/article/800099/anoixan-oi-ouranoi-sti-magnisia-deite-pou-tha-htupisei-tis-epomenes-ores-i-kakokairia/