Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Σημαντικές εξελίξεις και καινοτομίες στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική παρουσιάστηκαν στην Επιστημονική Ημερίδα της Κ.Ε.Σ.Γ




Νέες καινοτομίες στην Σιαλαδενοσκόπηση, την Εμφυτευματολογία, την Παθολογία Στόματος και την Αρθροσκόπηση των Κροταφογναθικών Αρθρώσεων,
παρουσιάστηκαν στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Amathus η Κυπριακή Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (Κ.Ε.Σ.Γ.). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές παρουσιάσεις διακεκριμένων ομιλητών από το εξωτερικό οι οποίοι διαθέτουν πλούσιο ιατρικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο.


Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Ilana Kaplan MD παρουσίασε τις σύγχρονες μεθόδους διαφοροδιάγνωσης η οποία στοχεύει στη θεραπεία αλλοιώσεων του στόματος, που ενώ μπορεί να φαίνονται καλοήθεις, ενδέχεται να είναι και κακοήθεις. Επίσης, ο καθηγητής Oded Nahlieli D.M.D., παρουσίασε τις εξελίξεις στην επαναστατική ενδοσκοπική χειρουργική και ειδικότερα αυτή των σιαλογόνων αδένων (γνωστή και ως Σιαλαδενοσκόπηση) ενώ αναφέρθηκε και στις μεθόδους κλειστής ανύψωσης ιγμορείου με τη χρήση νέων πρωτοποριακών εμφυτευμάτων που συνδράμουν στην αποφυγή της ανοικτής ανύψωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα πιο πάνω θέματα, οι Κύπριοι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν αντίστοιχες ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, καθώς τόσο η τεχνογνωσία όσο και η τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμες και στη χώρα μας. Τέλος, ο καθηγητής Samer Srouji D.M.D., ανέλυσε τις εξελίξεις των μεθόδων για τη θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με τις κροταφογναθικές αρθρώσεις.

Ο Πρόεδρος και η Γραμματέας της Κυπριακής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Δρ. Ελευθέριος Καλημέρας και Δρ. Ζωή Νικολάου αντίστοιχα, τόνισαν στις ομιλίες τους την αναγκαιότητα διαφύλαξης και ανάδειξης της ειδικότητας και των αντικειμένων της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Κύπρο. Η σημαντικότητα του έργου της επιστημονικής εταιρείας Κ.Ε.Σ.Γ. τόνισαν, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο είναι μεγάλη, αφού είναι συμβεβλημένη με διεθνείς οργανισμούς και συμμετέχει σε Παγκόσμια συνέδρια.