Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Και τι δεν βρήκαν στην κατοχή δύο προσώπων στην Πάφο


Δύο υποθέσεις παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών αλλά παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 33χρονος από την Πάφο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή περιουσίας και κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 3.20μ.μ. – 6.40μ.μ. χθες, έγιναν συνολικά έρευνες από μέλη της ΥΚΑΝ, ΤΑΕ, Κλάδου Κυνών, σε τρεις κατοικίες στην Πάφο και επαρχία Πάφου, στο όχημα, αλλά και σε ανοικτούς χώρους όπου διαμένει και διακινείται ο 33χρονος.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα αεροβόλο όπλο, αριθμός φυσιγγίων, κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, οκτώ αυτοσχέδιες σφαίρες, ένα μαχαίρι, μία μεταλλική ζυγαριά ακριβείας, μία τσάντα που περιείχε εκρηκτική ύλη μικτού βάρους 1,030 γραμμαρίων, δύο χειροποίητες κάννες, δύο σιδερογροθιές, ένα κυνηγετικό όπλο, μία μοτοσικλέτα, καθώς και άλλα αντικείμενα.
Εναντίον του 33χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών
Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.
Εξάλλου σε δεύτερη περίπτωση στη Λευκωσία συνελήφθη χθες για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση 57χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής επιθετικού οργάνου.
Σε έρευνα που έγινε γύρω στις 11.20 χθες βράδυ στο όχημα του 57χρονου, από μέλη του ΟΠΕ, εντοπίστηκε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και μία σιδερογροθιά.
Ο 57χρονος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου


κυπε