Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην Πάφο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα 54χρονος μηχανολόγος από την Πάφο, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κλοπής από αντιπρόσωπο.

Το δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για σκοπούς ακρόασης την 18η Ιανουαρίου του 2019.
Ο 54χρονος έχει ήδη απαντήσει μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.
Η καταγγελία για τη σύλληψη του 54χρονου είχε γίνει από δίδυμα αδέρφια, ηλικίας 58 ετών από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, που ισχυρίζονται ότι του  έδωσαν το χρηματικό ποσό των 406 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να αναλάβουν από κοινού εργασίες φωτοβολταϊκών και μηχανολογικών βελτιώσεων σε κτίρια του δημοσίου, και ιδιωτικά έργα στην επαρχία Πάφου.
Οι παραπονούμενοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι τα χρήματα τα έδωσαν σε διαφορετικές περιπτώσεις κατά τα έτη 2008 με 2011, όταν είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν για ανάληψη από κοινού διαφόρων έργων.
Ο 54χρονος διέθεσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των παραπονουμένων, ελάχιστα χρήματα από το ποσό των 406 χιλιάδων ευρώ και οικειοποιήθηκε το υπόλοιπο ποσό.
Τα δύο αδέρφια ανέφεραν, μάλιστα, στις ανακριτικές αρχές ότι όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να επιλύσουν προβλήματα που αντιμετώπισαν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τον 54χρονο, χωρίς αποτέλεσμα, και γι' αυτό καθυστέρησαν να καταγγείλουν την υπόθεση στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανακρινόμενος ο 54χρονος αρνείται ότι οικειοποιήθηκε το ποσό των 406 χιλιάδων ευρώ και ανέφερε ότι έλαβε από τους δύο 58χρονους μικρότερο ποσό, το οποίο διέθεσε για τα έργα που ανέλαβε.

Ο 54χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομά του έχει τοποθετηθεί στο stop list, υπογράφει κάθε μέρα σε αστυνομικό σταθμό και έχει υπογράψει προσωπική εγγύηση ύψους 20 χιλ. ευρώ.
Πηγή: ΚΥΠΕ