Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Ανεβαίνει η θερμοκρασία στην Κύπρο

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αρχικά στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Το απόγευμα όμως θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα μέτριοι 4 και παροδικά στα νότια παράλια, ισχυροί 5 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα στα νότια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα ενώ για την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται σταδιακά άνοδος.
Πηγή: ΚΥΠΕ