Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πυρ και μανία τα κέντρα αναψυχής με το υπουργείο Εργασίας

Νεόφυτος Θρασυβούλου
πρόεδρος ΟΣΙΚΑ

Έξω φρενών είναι η παγκύπρια ομοσπονδία κέντρων αναψυχής με τη στάση του υπουργείου εργασίας, αναφορικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση της ΟΣΙΚΑ. 

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- εκφράζει έντονη δυσφορία και αγανάκτηση με τη στάση της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Από τον περασμένο Φλεβάρη η Ομοσπονδία είχε ξεκινήσει επαφές με την υπουργό Εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα στην παρουσία όλων των αρμοδίων λειτουργών. Η ΟΣΙΚΑ έκανε όλες τις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

 Εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις   που έχουν συμφωνηθεί με τις συντεχνίες, έγιναν οι συνεντεύξεις σε Πόλη Χρυσοχούς και Πάφο( στις άλλες επαρχίες δεν κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος) αλλά δυστυχώς, υπαλληλικό προσωπικό δεν βρέθηκε. Μόλις και μετά βίας 3 – 4 άτομα προσλήφθηκαν σε κέντρα αναψυχής της πόλης και επαρχίας Πάφου, μιας και οι υπόλοιποι άνεργοι που εμφανίστηκαν στις συνεντεύξεις δεν είχαν διάθεση να εργαστούν σε κέντρα αναψυχής. 

Πέραν των 100 κέντρων αναψυχής στην Πάφο, μπήκαν στη διαδικασία να καταθέσουν φόρμες στα κατά τόπους γραφεία εργασίας για εξεύρεση προσωπικού, να συμμετάσχουν στις συνεντεύξεις και όλα αυτά για το τίποτε.  Προσωπικό δεν βρέθηκε, έχασαν το χρόνο τους και το υπουργείο εργασίας δεν δίδει λύσεις.

Τόσο η υπουργός Εργασίας όσο και οι αρμόδιοι λειτουργοί δεν ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΟΣΙΚΑ η οποία επικοινωνεί καθημερινά με το υπουργείο και ζητεί απαντήσεις. Σαν Παγκύπρια Ομοσπονδία ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής πιστεύουμε πως το υπουργείο Εργασίας μας κοροϊδεύει στο θέμα αυτό, την στιγμή που επωφελήθηκε από τις συνεντεύξεις των ανέργων, αφού αρκετοί εξ αυτών βγήκαν από το ανεργιακό αλλά και από άλλα επιδόματα που λάμβαναν.  
Ζητάμε έστω και τώρα, που μπήκαμε για τα καλά στην καλοκαιρινή σεζόν η υπουργός εργασίας να επικοινωνήσει μαζί μας και να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στα κέντρα αναψυχής. Μας υποσχέθηκε ότι δεν θα επιτρέψει να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας αλλά δυστυχώς προς τα εκεί οδεύουμε.

Επιβάλλεται, η υπουργός και οι αρμόδιοι λειτουργοί του υπουργείου εργασίας να σταματήσουν να κρύβονται και να απαντήσουν τα τηλέφωνα και τις επιστολές που στέλνουμε σχεδόν καθημερινά. Φτάνει η κοροϊδία. Θέλουμε προσωπικό για τις επιχειρήσεις μας. Υποσχεθήκατε πως θα λύσετε το πρόβλημα αλλά δυστυχώς τώρα φαίνεται να αδιαφορείτε.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία.  

Νεόφυτος Θρασυβούλου
Πρόεδρος ΟΣΙΚΑ