Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Προσπάθεια για μετάλλιο και στο Γκολφ



Για πρώτη φορά στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων η Κύπρος διεκδικεί μετάλλιο και στον αγώνα Γκολφ αφού μετέχει με ένα  αθλητή τον Κυπροαυστραλο Γεώργιο Κριστοφερ Καλπακα.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ ο νεαρός αθλητής Γιώργος Καλπάκας ο οποίος ήταν και ο νικητής του πρόσφατου «Cyprus Amateur Mens Open», είναι ο πρώτος Κύπριος αθλητής Γκολφ που  συμμετέχει  στους αγώνες Γκολφ οι οποίοι ξεκινούν σήμερα στην Ισπανική Ταραγονα. Ο γραμματέας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γκολφ Νίκος Ρωσσιδης που συνοδεύει τον Κύπριο αθλητή εξέφρασε την ικανοποίηση του που  επιτεύχθηκε σε αυτούς τους αγώνες   και αντιπροσώπευση του Κυπριακού Γκολφ στους αγώνες. Ο Νίκος Ρωσσίδης διευκρίνισε ότι η Κύπρος δεν θα λάβει μέρος στο ομαδικό Γκολφ εκφράζοντας την ευχή ότι αυτό θα γίνει στους επόμενους αγώνες.   Το Κυπριακό Γκολφ «ανεβαίνει» συνεχώς όχι μόνο στις συνειδήσεις των κατοίκων του νησιού αλλά και στην παγκόσμια κατάταξη, συμπλήρωσε, και θα πρέπει να έχει την θέση που του αρμόζει.
Σύμφωνα  με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ στους αγώνες  Αργύρη Αργυρού  ο 21χρονος Κυπροαυστραλός θα προσπαθήσει να βάλει όσο νωρίτερα γίνεται το μπαλάκι στις 18 τρύπες στο «Costa Daurada Golf Club» της Ταραγόνα και να έχει την καλύτερη δυνατή κατάταξη, από τους 35 αθλητές που θα λάβουν μέρος στο γκολφ. Οι αγώνες θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες.