Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Οδηγούσε στουπί στο μεθύσι. Τα 4 ανήλικα παιδιά του χωρίς ζώνες

Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε στη Λάρνακα 35χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος είχε στο αυτοκίνητό του τα 4 ανήλικα παιδιά του χωρίς να φέρουν ζώνες ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Χάρης Χατζηγιασεμής, υπεύθυνος της Τροχαίας Λάρνακας, ανέφερε ότι «επιβεβαιώνεται καθημερινά πως ο Κύπριος οδηγός εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μην λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια, τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του. Σήμερα, μόλις λίγα 24ωρα μετά τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα σε Λάρνακα και Λεμεσό, είχαμε ακόμα ένα περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και με τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο να μην φέρουν ζώνη ασφαλείας».

Συγκεκριμένα, σημείωσε, «σήμερα, γύρω στις 10 το πρωί, περίπολο της Αστυνομίας σταμάτησε για έλεγχο σαλούν αυτοκίνητο που κινείτο στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος Ελληνοκύπριος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και είχε μαζί του στο αυτοκίνητο τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, χωρίς ζώνες ασφαλείας και χωρίς τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, ειδικά καθίσματα για παιδιά».

Πρόσθεσε ότι «ο 35χρονος καταγγέλθηκε εξωδίκως τόσο για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης όσο και για το γεγονός ότι τα παιδιά βρίσκονταν στο αυτοκίνητο χωρίς ζώνες ασφαλείας. Επίσης, η Αστυνομία ενημέρωσε το Γραφείο Ευημερίας, το οποίο και θα χειριστεί αναλόγως τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο κ. Χατζηγιασεμής απηύθυνε «έκκληση προς τους οδηγούς όπως τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της οικογένειάς τους, ιδίως των μικρών παιδιών», λέγοντας χαρακτηριστικά «σώστε τη δική σας ζωή και τη ζωή των παιδιών σας».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «οι εκστρατείες και οι έλεγχοι της Αστυνομίας στους δρόμους συνεχίζονται αμείωτα, ωστόσο φαίνεται ότι οι οδηγοί των μηχανοκινήτων οχημάτων δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της λήψης των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια της οικογένειάς τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ