Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Κακόβουλη ενέργεια η φωτιά στον Πύργο Τηλλυρίας


Υπό πλήρη έλεγχο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού έκαψε 30 εκτάρια πυκνού πευκοδάσους, τέθηκε η πυρκαγιά που τέθηκε κακόβουλα και η οποία εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» εντός του κρατικού δάσους Πάφου και 2 km από την Κοινότητα Πάνω Πύργου.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι η πυρκαγιά ανιχνεύτηκε άμεσα από δασικό παρατηρητήριο καθώς και από πολίτη που βρισκόταν στην περιοχή και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, υπήρξε άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης οι οποίες έδιναν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν πέραν των 250 αντρών πυρόσβεσης και εθελοντές, με 40 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών από όλη την Κύπρο, 10 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, καθώς και το πυροσβεστικό όχημα της Ιεράς Μονής Κύκκου το οποίο επανδρώθηκε με άντρες του Εθελοντικού Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Ε.Α.).
Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών τα οποία επιχείρησαν ρίψεις νερού, καθώς και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες εξακολουθούν να εργάζονται για τη πλήρη διασφάλιση της περιμέτρου και για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.
Η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα και την υπόθεση διερευνά η Αστυνομία.


κυπε