Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Χρεώνονται από αύριο οι πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ της Κύπρου

Από αύριο Κυριακή, 1η Ιουλίου 2018, οι Κύπριοι καταναλωτές θα αγοράζουν τις πλαστικές σακούλες για να μεταφέρουν τα ψώνια τα οποία κάνουν από τις υπεραγορές ή θα πρέπει να έχουν δικές τους τσάντες για αυτό τον σκοπό.

Σε δηλώσεις της, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, ανέφερε ότι η χρέωση της πλαστικής σακούλας μεταφοράς στους χώρους πώλησης, θα είναι 5 σεντ ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για μέτρο εναρμόνισης με ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία απαιτεί τη μείωση της πλαστικής σακούλας. Από αυτές, διευκρίνισε, εξαιρούνται οι λεπτές πλαστικές σακούλες που μπαίνουν μέσα τρόφιμα, όπως είναι το κρέας και τα λαχανικά.
Παράλληλα, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, είπε ότι οι υπεραγορές είναι έτοιμες εδώ και πάρα πολύ καιρό για την εφαρμογή αυτού του μέτρου.
 
Οι υπεραγορές, σημείωσε, έχουν ήδη εφοδιαστεί με τις επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες που μπορούν να επιλέξουν οι πελάτες, τα συστήματα και οι ταμειακές μηχανές έχουν εναρμονιστεί και είμαστε πανέτοιμοι σε όλους τους τομείς, για να εφαρμόσουμε αυτό το μέτρο.