Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Υποστατικό στο Στρόβολο τυλίχτηκε στις φλόγες


Βραχυκύκλωμα προκάλεσε φωτιά σε βοηθητικό υποστατικό στο Στρόβολο, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 18.20 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στο βοηθητικό υποστατικό οικίας. Ανταποκρίθηκε ο πυροσβεστικός σταθμός Ακροπόλεως  και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.30.
 
Το υποστατικό χρησιμοποιείται ως βοηθητική κουζίνα και αποθηκευτικός χώρος. Από  την  πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο υποστατικό, στον ηλεκτρικό και αποθηκευμένος εξοπλισμό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αναπνευστικών συσκευών  και  αφρού . Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν από την ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.
 
Εξάλλου, σε κακόβουλη πράξη οφείλονται τα αίτια φωτιάς που ξέσπασε χθες στο χωριό Σαλαμιού στην Πάφο.
 
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 18.20 σε ξηρά  χόρτα,  άγρια  βλάστηση,  αριθμό πεύκων και ελιών  στην περιοχή Ελαιοχώρι.
 
Ανταποκρίθηκαν 3 πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Πάφου, 1 πυροσβεστικό όχημα από Τμήμα  Δασών, 1 από Ταμείο Θήρας και 2 φορητές πυροσβεστικές μονάδες από τις κοινότητες Σαλαμιού και  Γαλαταριά καθώς επίσης και καδενοφόρο όχημα.
 
Η πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο στις 01.02 είχε ως αποτέλεσμα να καεί συνολική έκταση περίπου 3 1/2 εκταρίων. Τα αίτια της διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και πρόκειται περί κακόβουλης πράξης.
 
Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες το πρωί ως τις έξι σήμερα ανταποκρίθηκε  σε 33  κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές και 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ