Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Μίνι καύσωνας σήμερα στην Κύπρο

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία το βράδυ αναµένεται να υποχωρήσει. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 30
βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια λίγο ταραγµένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση, κατά το τριήµερο.