Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Άστραψε και βρόντηξε ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης



Ο εμπαιγμός των νεφροπαθών Πάφου συνεχίζεται!
Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου σε χθεσινές του δηλώσεις μετά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στη ανέγερση νέας νεφρολογικής κλινικής στην Πάφο οφείλεται στο Τμήμα Δημοσίων έργων «από το οποίο αναμένει την κοστολόγηση του έργου από τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Υπουργός Υγείας με τις χθεσινές του δηλώσεις.
Το ίδιο το Υπουργείο Υγείας με επιστολή του προς το Υπουργείο Μεταφορών (Τμήμα Δημοσίων Έργων) τον Μάιο του 2018 καθορίζει ποιες είναι οι  τέσσερεις  του προτεραιότητες στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η νεφρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.
Σημειώνω ότι ενώ οι υπόλοιπες Νεφρολογικές κλινικές στις άλλες πόλεις αναβαθμίζονται και σε εξοπλισμό και σε εγκαταστάσεις, για την κλινική του Νοσοκομείου Πάφου τίποτα δεν γίνεται γιατί  υποτίθεται θα ανεγερθούν νέες εγκαταστάσεις οι οποίες φυσικά δεν είναι στις προτεραιότητες του Υπουργού Υγείας.    
Καλώ τους κυβερνώντες και ειδικότερα τον Υπουργό Υγείας να σταματήσουν να εμπαίζουν τους ασθενείς της Πάφου και να τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ως μπαλάκι του Πινκ – Πονκ  μεταξύ των διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων.

Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης
Βουλευτής ΔΗ.ΚΟ Πάφου