Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η Πάφος αποχαιρέτησε τις δύο 11χρονες που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο


Μέσα σε κλίμα βαρύτατου πένθους τελέστηκε σήμερα η κηδεία των δύο 11χρονων κοριτσιών της Βαρβάρας Κοκορίδου και της Χριστίνας Κιουλπακίδου που έχασαν την ζωή τους τα ξημερώματα της Κυριακής 1ης Ιουλίου σε οδικό δυστύχημα που σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού .

Τα δύο κοριτσάκια συμμετείχαν με το χορευτικό τους συγκρότημα σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ισπανία και είχαν επιστρέψει στην Κύπρο, αφού είχαν εξασφαλίσει μάλιστα το πρώτο βραβείο.
Και οι δύο τους επέβαιναν οχήματος το οποίο προσέκρουσε σε διαχωριστικό κιγκλίδωμα και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.
Η κηδεία των δύο 11χρονων τελέστηκε στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κάτω Πάφου. α
Στον επικήδειο λόγο του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως δεν είναι μόνον οι οικογένειές της Βαρβάρας και της Χριστίνας που θρηνούν την ώρα αυτή, δεν είναι μόνο οι αγαπημένοι τους γονείς και αδελφή, οι συμμαθητές, οι δάσκαλοι και οι φίλοι τους, ούτε μόνο οι συμπολίτες τους ομογενείς του Πόντου, αλλά είναι ολόκληρη η κοινωνία και ο κάθε άνθρωπος που έχει δικό του παιδί.
Μας αφήνετε, είπε ο Δήμαρχος Πάφου “την υπερηφάνειά και τη χαρά που όλοι μας νοιώσαμε για την 1η θέση, μεταξύ 80 χωρών, που κατακτήσατε στον διεθνή διαγωνισμό παραδοσιακού χορού της Ισπανίας, από τον οποίο με τόση χαρά και περηφάνια επιστρέψατε το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα που έκοψε το νήμα της ζωής σας”.
Η Βαρβάρα, μαθήτρια της 5ης τάξης του Δημήτριου Δημοτικού Σχολείου Πάφου αγαπούσε την παράδοση του τόπου καταγωγής της και ήταν μέλος του παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος «Ρωμιοσύνη».
Η Χριστίνα, μαθήτρια της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα, ασχολείτο επίσης με τους παραδοσιακούς χορούς των ομογενών της Γεωργίας και έκανε ταυτόχρονα μαθήματα πιάνου, μπαλέτου και ρυθμικής γυμναστικής.
Η Αστυνομία με ανακοίνωση εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο κοριτσιών και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.
Τέτοια συμβάντα συγκλονίζουν τον καθένα μας, αναφέρει, προσθέτοντας πως δύο αθώες ψυχές δεν πρόλαβαν να χαρούν την ζωή τους, έφυγαν τόσο άδικα και βυθίζουν στο πένθος της οικογένειες τους προκαλώντας ένα ανείπωτο ανθρώπινο δράμα.


κυπε