Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα


Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.
 
Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά µέχρι το µεσηµέρι κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη ∆ευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές, κυρίως, ώρες αναµένεται να παρατηρείται τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.
 
Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει σταδιακά άνοδο, περισσότερο αισθητή στο εσωτερικό και στα ορεινά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ