Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Παρέμβαση της αστυνομίας για τη νέα τραγωδία στην άσφαλτο


Η Αστυνομία αισθάνεται βαθύτατη θλίψη για το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο κοριτσιών και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους τους.
       
Τέτοια συμβάντα συγκλονίζουν τον καθένα μας. Δύο αθώες ψυχές δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή τους. Έφυγαν τόσο άδικα και βυθίζουν στο πένθος τις οικογένειές τους, προκαλώντας ένα ανείπωτο ανθρώπινο δράμα.
       
Η Αστυνομία νιώθει έντονα την ανάγκη να απευθυνθεί ξανά σε όλους:
 
- Είναι αδήριτη η ανάγκη να σκεφτούμε ο καθένας μας πώς μπορούμε να συμβάλουμε στη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.
- Η Αστυνομία έχει ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες αυξημένα και εντατικά μέτρα και η πολιτεία εξετάζει πιο αυστηρές ποινές για τροχαίες παραβάσεις και σειρά άλλων μέτρων. Όλα αυτά βοηθούν γιατί είναι αποτρεπτικά μέτρα.
- Ο κύριος παράγοντας όμως, ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας. Αφορά την προσωπική ευθύνη του καθενός, να αλλάξει οδηγική συμπεριφορά. Να οδηγά υπεύθυνα, αμυντικά, τηρώντας συνειδητά τους κανόνες που είναι σε όλους πολύ καλά γνωστοί. 
- Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης, αυτοσεβασμού και σεβασμού απέναντι στους άλλους, των παιδιών μας, των φίλων μας, των συμπολιτών μας.
- Είναι ζήτημα κουλτούρας και συμπεριφοράς την οποία οφείλουμε και να την αποκτήσουμε και να την εμπεδώσουμε στο μυαλό μας.