Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Του πέρασαν χειροπέδες για σωρεία υποθέσεων


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα 30χρονος από την Γεωργία, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία από τις 26 Μαΐου και συνελήφθη τα ξημερώματα.

Ο 30χρονος, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, παράνομης μεταφοράς και κατοχής εκρηκτικών υλών, κλοπής, παράνομης κατοχής περιουσίας, μαχαιροφορίας, οπλοφορίας, απειλής χρήσης βίας και επίθεσης με πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι μεταξύ των 2.00 και 5.30 τα ξημερώματα έγινε συντονισμένη επιχείρηση από την Αστυνομία στη Λεμεσό για εντοπισμό και σύλληψη του Νικόλα Μεζιρίδη, 30 ετών, από την Γεωργία, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν τρεις έρευνες με δικαστικά εντάλματα σε διαμερίσματα στη Λεμεσό και στο ένα διαμέρισμα στην Γερμασόγεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 30χρονος.
Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκαν και δύο γυναίκες από την Ρωσία οι οποίες κλήθηκαν για ανάκριση. Επίσης συνελήφθη ο ενοικιαστής άλλου διαμερίσματος στο οποίο διενεργήθηκε έρευνα για εντοπισμό του καταζητούμενου.
Έξω από την πολυκατοικία όπου βρισκόταν το διαμέρισμα περιφερόταν άλλο ένα πρόσωπο ο οποίος κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση. Στο ΤΑΕ Λεμεσού κλήθηκαν επίσης συγγενικά πρόσωπα του Μεζιρίδης.
Από το διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε ο Μεζιρίδης παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια και έγγραφα, τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις.
Οι δύο γυναίκες από την Ρωσία φαίνεται ότι παρείχαν άσυλο στον Μεζιρίδη, ενώ μία γυναίκα παρέμενε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


κυπε