Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Τον έπιασαν ατην Πάφο για πλαστοπροσωπία και παράνομη παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας

 Υπό κράτηση τέθηκε 23χρονος για τα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, της παράνομης εισόδου και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθη ένα πρόσωπο στον αεροδρόμιο Πάφου ο οποίος κατά τον διαβατηριακό έλεγχο παρουσίασε δελτίο ταυτότητας του Λουξεμβούργου. Εναντίον του ωστόσο, ηγέρθηκαν υποψίες ότι η φωτογραφία δεν ήταν του ιδίου που παρουσίασε στο διαβατήριο.
Ο συγκεκριμένος ανακρίθηκε και από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι η ταυτότητα που κατείχε δεν φαίνεται να είναι πλαστή αλλά δεν ανήκει στον ίδιο και ότι χρησιμοποιούσε ταυτότητα άλλου προσώπου. Ακολούθως αυτός οδηγήθηκε στα Γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και ανακρινόμενος παραδέχτηκε ότι είναι ηλικίας 23 ετών , κατάγεται από το Κονγκό και ότι εισήλθε παράνομα στην Δημοκρατία μέσω των μη ελεγχομένων περιοχών στις 29.6.21.
Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς .
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με την Ιντερπόλ Λουξεμβούργου. Επίσης ενημερώθηκε και η πρεσβεία του Κονγκό.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: