Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πρόταση για μείωση 15%-20% στο ηλεκτρικό ρεύμα

Μείωση λογαριασμών ηλεκτρισμού της τάξης του 15-20% υπολογίζει από την πλευρά της η ITERA ότι θα έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την τελική της πρόταση για φυσικό αέριο την επόμενη πενταετία, στο πλαίσιο της «ενδιάμεσης λύσης». 



Ο «Φ» εξασφάλισε την αρχική τοποθέτηση του πρώτου αντιπροέδρου της ρωσικής εταιρείας, Γενάντι Σκιτάνοφ, κατά τη συνάντηση με τη ΔΕΦΑ της 26ης Αυγούστου, την οποία παραθέτει αυτούσια για σκοπούς ενημέρωσης, αφού δεν περιέχει μόνο οικονομικά δεδομένα: Ο Γενάντι Σκιτάνοφ ανέφερε: 1. Ήρθα εδώ με όλη την καλή διάθεση να συνεργαστώ με την ΑΗΚ, τη ΔΕΦΑ και την Κύπρο. Σκέφτομαι ότι έχουμε πολύ περισσότερα κοινά παρά διαφορές και χαίρομαι που επιλέξατε από 17 εταιρείες αυτές που είχαν την καλύτερη τιμή, την καλύτερη τεχνική μελέτη και τους καλύτερους όρους. 

2. Δεν ζητώ καμία εγγύηση από τη Δημοκρατία ή οποιονδήποτε φορέα, γιατί ξέρω την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος τώρα. Και η Δημοκρατία δεν χρειάζεται να βάλει καθόλου χρήματα από την τσέπη της. 

3. Βάσει των δικών μας εμπειρογνωμόνων (είμαστε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικού αερίου στη Ρωσία) αλλά και τεσσάρων ανεξαρτήτων μελετών που σας παραδίδω από ειδικούς της Κύπρου και του εξωτερικού, έχουμε ήδη δώσει στη ΔΕΦΑ μια τιμή που θα προσφέρει στο κράτος μια εξοικονόμηση ύψους των €700 εκατ. στα 5 χρόνια της ενδιάμεσης λύσης και μια μείωση περίπου 15-20% στους λογαριασμούς της κάθε επιχείρησης και του κάθε νοικοκυριού. Παρ’ όλα αυτά και επειδή έχω πληροφορηθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι ο Πρόεδρος του κράτους παρακολουθεί προσωπικά την υπόθεση, σε μια χειρονομία καλής θέλησης από τους ανθρώπους της Ρωσίας προς τους ανθρώπους της Κύπρου θέλω να προσφέρω επιπρόσθετη μείωση της τιμής μας ύψους €150 εκατ. (συνολικά στα 5 χρόνια). 

4. Επίσης, είμαστε έτοιμοι να κατασκευάσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (8-10 μηνών, πριν δηλαδή την εισαγωγή του φυσικού αερίου) και με δική μας χρηματοδότηση, τον αγωγό που θα μεταφέρει το αέριο στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στη Δεκέλεια. Περιμένω τη δική σας θετική ανταπόκριση για να αρχίσουμε χέρι με χέρι μια ώρα αρχύτερα αυτή την τόσο ωφέλιμη για την Κύπρο αλλά και για κάθε Κύπριο συνεργασία. 

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: