Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Διακρίνεται σε βίντεο ο εκτελεστής του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα

14 μήνες, αστυνομία και εισαγγελία, φυλάγανε σαν κόρην οφθαλμού, το πολυσυζητημένο βίντεο της εν ψυχρώ εκτέλεσης, των 5 φρουρών ασφαλείας επιχειρηματία της Αγίας Νάπας, στο οποίο όπως υποστηρίζουν, διακρίνεται και ο εκτελεστής. 20 δευτερόλεπτα η διάρκεια, του αλλά μονάχα 5 ουσιαστικά, περιέχει το βίντεο το οποίο καταγράφηκε μέσα από αντανάκλαση υαλοπίνακα της μπυραρίας ΖΙΚ-ΖΑΚ στην οδό Καταλυμάτων.




"Μέσα από την αντανάκλαση φαίνεται, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα 5 θύματα, να παίρνει στις 03.24, κλήση προς τα δεξιά όπου ακινητοποιήθηκε. Διαφαίνεται επίσης, μια ανθρώπινη φιγούρα, να πλησιάζει το όχημα από τα αριστερά, προς τη θέση του συνοδηγού και να προτάσσει το αριστερό χέρι. 5 δευτερόλεπτα αργότερα, η φιγούρα αποχωρεί από το σημείο με κατεύθυνση την εκκλησία», δήλωσε το μέλος της ΥΠΕΓΕ Χριστόφορος Παπασάββας.

Στα βίντεο που προηγήθηκαν, χρονικά, του επίμαχου, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, φαίνονται οι 2 κατηγορούμενου να περιφέρονται σε διάφορα σημεία πλησίον της σκηνής, αναλώνοντας τη περισσότερη τους ώρα στα περιτοιχίσματα της εκκλησίας, όπου κάπνιζαν και συζητούσαν ανέμελοι. Στα βίντεο που ακολούθησαν του επίμαχου, σύμφωνα με τον μάρτυρα, φαίνεται η σκιά του πρώτου κατηγορούμενοι, να κατεβαίνει με γρήγορο ρυθμό τα σκαλιά της εκκλησίας, και να επιβιβάζεται στο όχημα που οδηγούσε ο 2ος κατηγορούμενος και στη συνέχεια να εγκαταλείπουν το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σε κάποια από τα βίντεο ο πρώτος κατηγορούμενος μάλιστα, αλλάζει φανέλες φορώντας μια σκουρόχρωμη και μια ανοικτόχρωμη ενώ κάποιες στιγμές φοράει και καπελάκι ανοικτόχρωμο τύπου τζόκέϊ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, προβλήθηκαν συνολικά 218 βίντεο, διάρκειας 2 ωρών και 57 λεπτών, με τις κινήσεις των κατηγορούμένων από την ημέρα άφιξης τους στην Αγία Νάπα, μέχρι και την αναχώρηση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: