Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Αρχίζει την λειτουργία της η ακαδημία καλαθόσφαιρας Άτλαντας στην Πάφο



Ξεκινάει την λειτουργία της η νεοσυσταθείσα ακαδημία καλαθόσφαιρας Άτλαντας στην Πάφο ( Σωματείο)  η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2013 στην πόλη της Πάφου, με απώτερο στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό μαθαίνοντας τους τα μυστικά του μπάσκετ αλλά και να τους προσφέρει διαπαιδαγώγηση τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.



Τόσο η διάθεση όσο και η τεχνογνωσία των ιδρυτών της, συνεχίζει η ανακοίνωση,  θέτει ως αδιαπραγμάτευτο στόχο της ακαδημίας, την καλλιέργεια αθλητικής και καλαθοσφαιρικής παιδείας, ταυτόχρονα με την ψυχαγωγία των αθλητών, ενώ τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται μέσω σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων τόσο για αθλητικά όσο και κοινωνικά ζητήματα.

Η  ακαδημία δεν περιορίζεται στα στενά όρια της καλαθόσφαιρας αλλά ενεργοποιεί όλες τις πτυχές του αθλητισμού και του κοινωνικού της ρόλου, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου,ο εκπρόσωπος τύπου της Ακαδημίας Λεόντιος Τσιέλεπος .

Εκδηλώσεις, εκδρομές, επισκέψεις, σεμινάρια και φιλανθρωπικό/εθελοντικό έργο είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία της πρότυπης λειτουργίας της ακαδημίας,- όπως είπε-..

Το προπονητικό δυναμικό της ακαδημίας, που αποτελείται από τους Θανάση Μαστορή και Δημήτρη Δεληχρήστο, προστίθεται στην ανακοίνωση, ακολουθεί μια ενιαία και συγκεκριμένη προπονητική φιλοσοφία που θα παρέχει στον κάθε αθλητή τις προϋποθέσεις για να αναδείξει το ταλέντο του, να μάθει το παιχνίδι σε ένα περιβάλλον γεμάτο αθλητικά ερεθίσματα, να εξελίξει τις ατομικές του ικανότητες αλλά και να καλλιεργήσει ένα κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας προάγοντας το φίλαθλο πνεύμα.

Το όραμα των ιδρυτών του Άτλαντα είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης ακαδημίας καλαθόσφαιρας, με πρότυπη λειτουργία τόσο σε διοικητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο με την εφαρμογή πρωτοποριακών ενεργειών και δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα, η οποία θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τον αθλητικό αλλά και τον κοινωνικό της ρόλο στην τοπική κοινωνία, καταλήγει η ανακοίνωση.


Η επίσημη παρουσίαση της νέας πρότυπης ακαδημίας καλαθόσφαιρας στην Πάφο, θα γίνει την Παρασκευή στις 18:30 στην αίθουσα της Τράπεζας Κύπρου. Το προπονητικό δίδυμο της ακαδημίας Θανάσης Μαστορής και Δημήτρη Δεληχρήστος θα παρουσιάσουν την οργάνωση και την προπονητική λειτουργία της ακαδημίας ενώ ο Λεόντιος Τσέλεπος ως εκπρόσωπος τύπου, θα αναλύσει τη φιλοσοφία και τους στόχους του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: