Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ουδέποτε έλαβε χώρα ξυλοδαρμός οπλίτη στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου λέει το Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς

Μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διατάχθηκε από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση με αφορμή δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου τα οποία αναφέρονταν σε περιστατικό ξυλοδαρμού οπλίτη που υπηρετεί στην Αεροπορική Βάση « Ανδρέας Παπανδρέου» το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς με σχετική του ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ουδέποτε έλαβε χώρα ξυλοδαρμός του οπλίτη.


 Όλες οι ενέργειες προστίθεται στην ανακοίνωση , των εμπλεκομένων στην υπόθεση στελεχών, ήταν νομότυπες, εντός των πλαισίων που καθορίζουν οι διαταγές της Ε.Φ. και αποσκοπούσαν στην εμπέδωση της πειθαρχίας και του αισθήματος δικαιοσύνης ανάμεσα στους στρατευσίμους που υπηρετούν στη βάση.
Την υπόθεση είχε καταγγείλει στην αστυνομία και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας η οικογένεια του εθνοφρουρού .
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας ο στρατιώτης που υπηρετεί στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε επίθεση από ανώτερο αξιωματικό τα μεσάνυκτα της 13ης Αυγούστου επειδή καθυστέρησε- όπως είπε να πάει στην σκοπιά του.

Αμέσως για την υπόθεση ενημερώθηκε τόσο ο Υπουργός Άμυνας όσο και η Εθνική Φρουρά και αμέσως διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: