Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Φοιτητής μετέτρεψε σχολικό λεωφορείο σε κινητό σπίτι!


Τώρα γυρίζει τον κόσμο με το κινούμενο βαν του, έχοντας το πτυχίο αρχιτεκτονικής, του Πανεπιστήμιου της Μινεσότας, στο χέρι.


Ο φοιτητής Hank Butitta στο πλαίσιο της διατριβής του, μετέτρεψε ένα ανενεργό σχολικό λεωφορείο στο καλύτερο μέσο των road trips… σε ένα κινητό σπίτι. Τώρα γυρίζει τον κόσμο με το κινούμενο βαν του, έχοντας το πτυχίο αρχιτεκτονικής, του Πανεπιστήμιου της Μινεσότας, στο χέρι!
Η ιδέα ήταν τυχαία, όπως ο ίδιος εξηγεί: «Ήθελα να φτιάξω μια μικρή καμπίνα σε 80 τ.μ. βόρεια του Wisconsin Dells. Μετά από έρευνα, συνειδητοποίησα ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να οικοδομήσεις κάτι μικρότερο από 600 τ.μ. κάτι που απαιτεί και ιδιαίτερα δαπανηρή άδεια. Σκέφτηκα λοιπόν πως αν έχτιζα την καμπίνα που ήθελα, πάνω σε ρόδες, θα μπορούσα να την κάνω όσο μικρή επιθυμούσα, χωρίς να ανησυχώ για την άδεια κυκλοφορίας της. Η ιδέα αυτή με απασχόλησε χρόνια μέχρι που έγινε πραγματικότητα, στην προσπάθεια μου να βρω ένα θέμα για την εργασία της διατριβής μου. Αγόρασα αυθόρμητα ένα λεωφορείο και κατάφερα να ολοκληρώσω με επιτυχία τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα». 
Ο 27χρονός φοιτητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα στη Σχολή Αρχιτεκτονικής αγόρασε το λεωφορείο στη τιμή των 3.000 δολαρίων, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ζωντανό πολυλειτουργικό χώρο. Το αναδιαμορφωμένο λεωφορείο μπορεί να φιλοξενήσει καλεσμένους διαθέτοντας φορητή τουαλέτα-μπάνιο και κουζίνα. Η πρωτότυπη ιδέα του Butitta κατέληξε να κερδίζει τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής του πανεπιστημίου, από όπου και αποφοίτησε επιτυχώς. 
Σήμερα, ο Butitta και ο φωτογράφος φίλος του, Justin Evidon, διανύουν μίλια κάνοντας ένα επικό οδικό ταξίδι. Οι ίδιοι δήλωσαν «Πρόκειται για ένα ταξίδι μετ “επιστροφής από τη Μινεάπολη, και περιλαμβάνει πόλεις, εθνικά πάρκα, μνημεία, καθώς και επισκέψεις σε φίλους. Έχουμε περάσει το Σιάτλ, Πόρτλαντ, το Σαν Φρανσίσκο, το Λας Βέγκας, το Ντένβερ, και το Κάνσας Σίτι, και έχουμε σταματήσει στα Devils Tower, Yellowstone, Redwood National Park, Yosemite, Bryce Canyon, Σιών, και Arches National Parks. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να μείνουμε για περισσότερο χρόνο στα μέρη που επισκεφτήκαμε, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για να δούμε».
Πηγή monopoli.gr
Πηγή: protothema.gr
http://www.tsantiri.gr/kosmos/ipa_foititis_metetrepse_scholiko_leoforeio_se_kinito_spiti/#sthash.CPTBxq9i.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: