Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στις Κεντρικές φυλακές ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Στις Κεντρικές Φυλακές από σήμερα ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά την απόρριψη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού του αιτήματος της υπεράσπισης για αναβολή της εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του που εκδόθηκε από το Εφετείο Αθηνών. Καταχωρήθηκε σήμερα η έφεση από τους συνηγόρους του στο Ανώτατο Δικαστήριο.


Βάσει Συντάγματος, το Εφετείο θα πρέπει να εξετάσει την έφεση εντός οκτώ ημερών από την κατάθεσή της.
Εάν το Εφετείο απορρίψει την έφεση, τότε το διάταγμα έκδοσης του πρώην Υπουργού Εσωτερικών στην Ελλάδα θα πρέπει να εκτελεστεί άμεσα.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι ακόμα σαφές το τι θα ακολουθήσει.  Δηλαδή, εάν θα σταματήσει η διαδικασία ή αν η Νομική Υπηρεσία θα την εφεσιβάλει μέχρι να γίνει κατορθωτή η έκδοση του κ. Μιχαηλίδη στις ελληνικές Αρχές.
Από το Νοσοκομείο στις Κεντρικές...
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Τρυφωνίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών, "ο κ. Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν στις Κεντρικές Φυλακές" και τώρα, όπως είπε ο κ. Τρυφωνίδης, "γίνονται διευθετήσεις για να τοποθετηθεί κάπου στους χώρους μας και δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο".
Αύριο, είπε ο κ. Τρυφωνίδης, "αναμένεται ότι θα μεταφερθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο ο κ. Μιχαηλίδης για την έφεση την οποία έχει καταχωρήσει".
Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν δοθεί οδηγίες για επισκέψεις ιατρών ή για ενδεχόμενη ανάγκη ιατρικής φροντίδας, ο κ. Τρυφωνίδης είπε πως "όχι, αφού ήταν στο Νοσοκομείο, ήρθε στις Φυλακές, εάν κάνει παράπονο και θέλει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αυτό θα το κρίνει ο ιατρός των Φυλακών".


 http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6754&catid=9#sthash.OalXU3sn.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: