Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τουλάχιστον δεκατρείς νεκροί από την τροπική καταιγίδα Φέρναντ


Όλοι οι θάνατοι προκλήθηκαν από κατολισθήσεις σε λόφους κάτω από τους οποίους βρίσκονταν τα σπίτια των θυμάτων.


Φονικό είναι το πέρασμα του τροπικού τυφώνα Φέρναντ από το Μεξικό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ανατολική πολιτεία Βερακρούζ, καθώς εξαιτίας κατολίσθησης, καταπλακώθηκαν την ώρα που βρισκόντουσαν στα σπίτια τους.
Ο κυβερνήτης της Βερακρούζ, Χαβιέ Ντάρτε, δήλωσε ότι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γιεκουάτλα, τρεις στην πόλη Τούξπαν και ένας στην Άτζαλαν.
«Όλοι (οι θάνατοι) προκλήθηκαν από κατολισθήσεις σε λόφους κάτω από τους οποίους βρίσκονταν τα σπίτια των θυμάτων», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το επίκεντρο της καταιγίδας βρισκόταν, το πρωί της Δευτέρας, 80 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Τούξπαν με ανέμους που έφταναν σε ταχύτητα τα 56 χιλιόμετρα την ώρα. Η Φέρναντ κινείται προς το εσωτερικό της χώρας με ταχύτητα περίπου 14 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πολιτεία Βερακρούζ, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα και όπως ανακοίνωσαν οι αρχές θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη. 

Πηγή: protothema.gr
http://www.tsantiri.gr/kosmos/mexiko_toulachiston_dekatreis_nekroi_apo_tin_tropiki_kataigida_fernant/#sthash.kcpncHlG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: