Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Βρήκαν τη σορό του 24χρονου που δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο


Ο Σον Κολ βούτηξε στα νερά του ποταμού παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες 

Οι αστυνομικές αρχές Αυστραλία κατάφεραν να εντοπίσουν το πτώμα ενός άνδρα, ο οποίος δέχτηκε την Κυριακή επίθεση από κροκόδειλο σε ποταμό βόρεια της χώρας, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.


Ο Σον Κολ, 24 ετών, βούτηξε στα νερά του ποταμού παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες για την παρουσία κροκοδείλων στην περιοχή. Οι αρχές εικάζουν ότι ο Κολ, μαζί με ένα φίλο του, ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ και πιθανώς να προκαλούσαν ο ένας τον άλλον ποιος θα διασχίσει γρηγορότερα τον ποταμό. Την πρώτη φορά πέρασαν με ασφάλεια στην αντίπερα όχθη.
Το ποτάμι φημίζεται ότι συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κροκοδείλων στον κόσμο.
«Οι μεγάλοι κροκόδειλοι πνίγουν συνήθως τα θύματά τους αμέσως ώστε να είναι ευκολότερο να τα ελέγξουν», δήλωσε ο αστυνομικός Τζοφ Μπάρνετ στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Από τη δεκαετία του 1970, οι κροκόδειλοι προστατεύονται στην Αυστραλία και έκτοτε ο αριθμός τους έχει αυξηθεί δραματικά. Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας κροκόδειλος μήκους τεσσάρων μέτρων άρπαξε ένα εννιάχρονο παιδί στη Βόρεια Επικράτεια. 

Πηγή: protothema.gr
http://www.tsantiri.gr/kosmos/australia_brikan_ti_soro_tou_24chronou_pou_dechtike_epithesi_apo_krokodeilo/#sthash.DbM7Zd8F.dpuf