Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Δραπέτης της Αλικαρνασσού στη Λεμεσό για διαρρήξεις

Το κλεφτρόνι μας προέκυψε διαβόητος εγκληματίας και δραπέτης! "Λαβράκι" έβγαλε η Αστυνομία Λεμεσού με τη σύλληψη 30χρονου Ελληνοπόντιου για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών στη Λεμεσό. Είχε δραπετεύσει στις αρχές Ιουνίου από τις φυλακές Αλικαρνασσού. Είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για υποθέσεις ένοπλων ληστειών και απόπειρας ανθρωποκτονιών.


Ο 30χρονος δραπέτης είχε "πλούσια" δράση και στην Κύπρο, καθώς με ομοεθνή συνεργάτη του ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί,  ξάφρισαν αρκετά σπίτια στη Λεμεσό, σε διάστημα 20 μόλις ημερών. Στην κατοχή τους εντοπίστηκε μεγάλο μέρος της κλαπείσας περιουσίας, ενώ από την Αστυνομία καταζητείται και τρίτο πρόσωπο, επίσης Ελληνοπόντιος, ως συνεργός τους.
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννη Σωτηριάδη, στα πλαίσια των αστυνομικών ερευνών και ενώ ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος από το Δικαστήριο με περιοριστικούς όρους και αφού κατέβαλε ως εγγύηση το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, αποκαλύφθηκε το ακόμα πιο ύποπτο παρελθόν του.
Ο 30χρονος Ελληνοπόντιος έφτασε στην Κύπρο περί τις αρχές Ιουλίου, αφού στις 2 Ιουνίου 2013 δραπέτευσε από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 25 ετών. Είχε καταδικαστεί για 41 συνολικά υποθέσεις ένοπλων ληστειών τραπεζών και απόπειρας ανθρωποκτονιών στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Μαζί με άλλο συνεργό του, που συνεχίζει να εκτίει την ποινή του στις ίδιες φυλακές, κατάφεραν να αποκομίσουν ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο 30χρονος πριν την απόδρασή τους είχε εκτίσει τέσσερα χρόνια της πολύχρονης ποινής του.
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες όπως ο συλληφθείς δραπέτης εκδοθεί στην Ελλάδα, μετά το σχετικό ευρωπαϊκό ένταλμα.
Ο 30χρονος παραμένει μέχρι τότε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. 


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6829&catid=9#sthash.yFao9Tcd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: