Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Συντονισμός των φορέων της Πάφου για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης


Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να συγκληθεί στην παρουσία της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου και των κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου για την δημιουργία ενός δικτύου ή και την συμπλεγματοποίηση κάποιων περιοχών ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα ο στόχος της παροχής βοήθειας προς τις άπορες οικογένειες της Πάφου.


Οι ανάγκες του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου της Πάφου, χαρακτηρίζονται αυξημένες,  σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου και υπεύθυνης του Παντοπωλείου Μαρίας Ζαβρού .
Επιβάλλεται, είπε η κ Ζαβρού, να επισπευσθούν οι διαδικασίες συντονισμού των διαφόρων φορέων που προσφέρουν βοήθεια στις αδύνατες κοινωνικές ομάδες και να είναι περισσότερο στοχευμένη και αποτελεσματική η βοήθεια που δίνεται.
Η σύγκληση ευρείας σύσκεψης που αποτελεί εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου στην τελευταία συνεδρία η οποία έγινε και στην παρουσία του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη, αναμένεται προσεχώς, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τους κοινοτάρχες της Επαρχίας Πάφου οι οποίοι όπως αναφέρθηκε είναι καλύτεροι γνώστες των κατοίκων των κοινοτήτων που έχουν ανάγκη.
Η κ Ζαβρού κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις ανάγκες του Παντοπωλείου, ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν στον κατάλογο άλλοι 30 δικαιούχοι, αλλά υπάρχουν προς εξέταση πολλές περισσότερες αιτήσεις. Σήμερα είπε, από το Κοινωνικό Δημοτικό Παντοπωλείο εξυπηρετούνται 430 οικογένειες τόσο εντός όσο και εκτός της Επαρχίας.
Πέραν των οικογενειών πρόσθεσε ,  που εξυπηρετούνται εντός των δημοτικών ορίων πακέτα με βοήθεια λαμβάνουν και ορισμένες οικογένειες, που διαμένουν σε γειτονικές κοινότητες. Η κ Ζαβρού ανέφερε επίσης πως θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο του εθελοντισμού και απηύθυνε έκκληση για  στήριξη του Κοινωνικού Δημοτικού Παντοπωλείου με παιδικές τροφές, ζάχαρη,  ρύζι, μακαρόνια, πάνες , Κόρν Φλέικς , είδη καθαρισμού και άλλα. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ανέφερε, πως το πρόβλημα υπάρχει και μεγαλώνει.

Κάλεσε  τέλος ,οποιονδήποτε ενδιαφέρεται πέρα από τα είδη να προσφέρει χρηματική βοήθεια , να το πράξει, αφού δίδονται αποδείξεις από τον εσωτερικό ελεγκτή του Δήμου Πάφου. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: