Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Κινηματογραφική διάρρηξη χρυσοχοείου στην Λεμεσό

Η διάρρηξη σημειώθηκε στις 2.45 τα ξημερώματα στο χρυσοχοείο Όπερα, ιδιοκτησία 41χρόνου,  που βρίσκεται  στην οδό Γεωργίου Α΄ στη τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.    Οι  δράστες που ήταν δύο πρόσωπα και έφεραν κουκούλα, εισήλθαν στο χρυσοχοείο  όταν με τη βοήθεια κασμά και λιβεριού,  σήκωσαν λαμαρίνα και έσπασαν το τζάμι της αλουμινένιας πόρτας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του χρυσοχοείου.


 Στη συνέχεια έσπασαν  τα τζάμια των βιτρινών και σε τέσσερα μόνο λεπτά κατάφεραν να  αρπάξουν καδένες, δακτυλίδια, περιδέραια και άλλα χρυσαφικά αξίας πέραν των εκατόν χιλιάδων ευρώ.  Στη συνέχεια  εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. 
Με την είσοδο των διαρρηκτών, ήχησε το σύστημα συναγερμού το οποίο ήταν συνδεδεμένο με την εταιρεία η οποία  το είχε εγκαταστήσει.  Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στη σκηνή.   Εκεί εντοπίστηκαν ένας κασμάς, ένα λιβέρι και ένα φανάρι τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις.  Ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι δράστες, δείχνει ότι ήταν πολύ καλά μελετημένοι, αφού φαίνεται να γνώριζαν ότι από τη στιγμή που θα ηχούσε ο συναγερμός είχαν στη διάθεση τους δώδεκα λεπτά μέχρι να σπεύσουν στη σκηνή τα περίπολα της αστυνομίας.  Γνώριζαν επίσης ότι με τα κατάλληλα εργαλεία μπορούσαν να σηκώσουν τη λαμαρίνα και να παραβιάσουν την πισινή είσοδο του χρυσοχοείου.
Η σκηνή φρουρείται από την αστυνομία, η οποία έχει εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.  Το χρυσοχοείο δεν καλύπτεται από ασφάλεια.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=9151&catid=9#sthash.dZ337LkN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: