Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η διάσημη ηθοποιός Σίνθια Νίξον στο πλευρό του δημάρχου της Νέας Υόρκης

Η διάσημη ηθοποιός του Sex and the City,  Σίνθια Νίξον, θα βρίσκεται από 1η Ιανουαρίου του 2014  επίσημα στο επιτελείο του νέου δημάρχου της αμερικανικής μητρόπολης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.


Η τηλεοπτική δικηγόρος του Sex and the City, Μιράντα Χομπς, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνετη επικράτηση του Ντι Μπλάζιο στις περασμένες δημοτικές εκλογές της πόλης. Μάλιστα, ο 52χρονος πολιτικός - που διαθέτει ένα βαρύ βιογραφικό - υποσχέθηκε ριζικές αλλαγές στην πόλη και συνέτριψε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Τζόζε Λιότα, με διαορά πενήντα ποσοστιαίων μονάδων(73,34% έναντι 24,28%).
Σύμφωνα με τα Νέα, ο νέος δήμαρχος της πόλης μέχρι πρόσφατα, από το 2010, διετέλεσε Συνήγορος του Πολίτη της Νέας Υόρκης, από το 2002 έως και το 2009 δημοτικό σύμβουλος του Μπρούκλιν και κατά την υποψηφιότητα στην Γερουσία της Χίλαρι Κλίντον, το 2000, ήταν στο πλευρό της ως διευθυντής της εκστρατείας της. Η Νίξον είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε πολλούς τομείς, ενώ παράλληλα με την καριέρα της μπροστά στον τηλεοπτικό φακό υπήρξε ανέπτυξε έντονη ακτιβιστική δράση αλλά και ένθερμη υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, των ίσων ευκαιριών και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα, η δωρεάν Παιδεία ήταν το κομβικό σημείο για τη γνωριμία της και την μετέπειτα υποστήριξή στο πρόσωπο του Ντι Μπλάζιο, ο οποίος έχει αφιερώσει αμέτρητες ώρες για τον σκοπό αυτό. Η δημόσια παιδεία υπήρξε «ο ακρογωνιαίος λίθος για τη λειτουργία της πόλης και πηγή προσφοράς ευκαιριών και δημιουργίας οικονομικών σχεδιασμών για το μέλλον της πόλης».
Από την δική της πλευρά, η γνωστή ηθοποιός, έχει ταχθεί υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από την εποχή που τα παιδιά της πήγαιναν στο νηπιαγωγείο και κόπηκαν τα σχετικά κονδύλια, ενώ σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για υπεράριθμους μαθητές, είχε συλληφθεί.

Έτσι η ταύτιση απόψεων, πολιτικών και κοινωνικών οδήγησαν την διάσημη ηθοποιό στο επιτελείο του - από 1η Ιανουαρίου του 2014 και επίσημα - δημάρχου της αμερικανικής μητρόπολης, ενώ με την σειρά της κατάφερε να προσελκύσει πολλούς καλλιτέχνες στο πλευρό του Ντι Μπλάζιο. Ανάμεσα σ' αυτούς οι Τόνι Κούνσερ, Άλεκ Μπόλντουιν, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Σούζαν Σάραντον, Τζον Ρόμπιν μπέιτζ αλλά και πολλές γυναίκες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: