Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σε Βενετία μετατράπηκε η Πάφος!!! ΦΩΤΟ




Μια από τα ίδια στην Πάφο σήμερα, μετά την πρώτη δυνατή βροχόπτωση. Δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, πλημμύρισαν υποστατικά και  καταστήματα και  το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έμοιαζε  με Βενετία. Κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές μιας και εγκλωβίστηκαν οδηγοί στα οχήματά τους.
Χρειάστηκε να ανέβουν στην οροφή του οχήματος για να γλυτώσουν.  Γυναίκα παρασύρθηκε από χείμαρρο, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.



Η Πάφος πιάστηκε στον ύπνο σήμερα το πρωί. Φάνηκε ότι  ήταν εντελώς απροετοίμαστη να δεχθεί τις πρώτες ραγδαίες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου.
Μισή ώρα  δυνατής  βροχής στις περισσότερες περιοχές της χαμηλής Πάφου, ήταν αρκετή για να προκληθούν σημαντικές ζημιές σε υποστατικά και κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πόλης.

 Οι βροχές μετέτρεψαν κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου σε λίμνες, με εκατοντάδες οδηγούς να κινούνται πολύ αργά  για ώρα, ενώ σε περιοχές όπως η Γεροσκήπου, η Χλώρακα, η περιοχή παρά το Παφιακό, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε περιουσίες.

Στην Γεροσκήπου, η εικόνα στην κεντρική πλατεία του Δήμου ήταν τραγική και θύμιζε λίμνη, με το νερό να έχει κυριολεκτικά εισέλθει ορμητικά μέσα στα καταστήματα και  τους επηρεαζόμενους να τα βάζουν  με τους αρμόδιους, αφήνοντας αιχμές για το έργο που έγινε στον πλατειακό χώρο.

Τα συνεργεία των δημοτικών αρχών Πάφου και Γεροσκήπου βρίσκονταν επίσης από το πρωί στους δρόμους προσπαθώντας να απομακρύνουν νερά από το οδόστρωμα και καθαρίζοντας τις σχάρες διαφυγής των υδάτων. Αρμόδιοι παράγοντες των δύο Δήμων υποστήριξαν  ότι οι σχάρες έχουν καθαρισθεί τις προηγούμενες μέρες, αλλά τόνισαν ότι η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια που οι σχάρες δεν μπόρεσαν να αντέξουν τον όγκο των νερών που κατερχόταν σε αυτές.

Στους δρόμους της Πάφου βρίσκονται από το πρωί συνεργεία και των Δημοσίων Έργων, ενώ Τροχαία και Τροχονομία του Δήμου Πάφου συντονίζουν την κατάσταση σε κεντρικά σημεία του οδικού δικτύου στα οποία η κυκλοφορία εξακολουθεί να είναι προβληματική  λόγω της δυνατής  βροχής.

Πυροσβεστική
Σε εγρήγορση βρισκόταν και η Πυροσβεστική στην Επαρχία Πάφου όπου ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πλημμύρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής η Υπηρεσία δέχτηκε  33 κλήσεις για βοήθεια λόγω πλημμυρών στην Επαρχία Πάφου.
Οι 30 αφορούν την πόλη της Πάφου και οι υπόλοιπες την Πόλη Χρυσοχούς. Οι κλήσεις αφορούσαν αποπαγίδευση ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους και άντληση νερών από υποστατικά.

Άντληση νερού γίνεται και από το ξενοδοχείο KINGS στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων.

Σε άλλο περιστατικό πτώση τοίχου περίφραξης περιβολιού κινητοποίησε ομάδα διάσωσης η οποία ερεύνησε το περιστατικό και ευτυχώς κανένα πρόσωπο βρισκόταν κάτω από τα χαλάσματα.


Αυτή τη στιγμή συνολικά 7 συνεργεία της Πυροσβεστικής ασχολούνται με την παροχή βοήθειας στο κοινό. Έχουν επίσης κινητοποιηθεί ο Δήμος Πάφου, η Επαρχιακή Διοίκηση και η Πολιτική Άμυνα.










Δεν υπάρχουν σχόλια: