Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ένοχος για παιδική πορνογραφία



Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε 24χρονο από τη Λευκωσία για υπόθεση κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας λογαριασμό στο Facebook συνομιλούσε με 10χρονο αγόρι από το οποίο ζητούσε επίμονα να του αποστείλει φωτογραφίες που να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα, πράγμα που ο ανήλικος έπραξε.
Ο 24χρονος όμως δεν έμεινε ως εκεί, αλλά συστηματικά και επίμονα ζητούσε από τον ανήλικο να βρεθούν για να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις. Μετά από αυτό ο 10χρονος, ο οποίος είναι μαθητής Δημοτικού, φοβήθηκε και απέκλεισε τον λογαριασμό του 24χρονου από το Facebook. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2013 και η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τη μητέρα του ανήλικου τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία ο 24χρονος παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου με ανήλικα αγόρια, ότι τους ζητούσε να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες και ότι ο παραπονούμενος ήταν ο μόνος που το έπραξε. Εξάλλου από έρευνα που έγινε στην οικία του κατασχέθηκαν διάφοροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σκληροί δίσκοι, στους οποίους εντοπίστηκαν αρχεία παιδικού πορνογραφικού υλικού.

 Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς είναι άτομο με προβλήματα αγχώδους κατάθλιψης για τα οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και παραφιλίας/παιδοφιλίας ή παιδεραστίας όπως ονομάζονται σε δύο ιατρικές εκθέσεις νευρολόγου-ψυχιάτρου. Είναι άγαμος και διαμένει με τους γονείς του. Στην ποινή που επιβλήθηκε στον νεαρό λήφθηκε υπόψη το λευκό ποινικό του μητρώο, η ηλικία και η παραδοχή του, η οποία καταδεικνύει μεταμέλεια, καθώς επίσης και οι προσωπικές, οικογενειακές και οικονομικές του συνθήκες, όπως διαφαίνονται από την έκθεση του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών. 

Το δικαστήριο δεν παραγνώρισε εξάλλου τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ο 24χρονος (κατάθλιψη και άγχος) για τα οποία λαμβάνει θεραπευτική αγωγή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι έχει αποταθεί σε ψυχολόγο με τον οποίο έχει εβδομαδιαίες ατομικές συναντήσεις σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της διεστραμμένης έλξης προς προεφηβικά παιδιά, κυρίως αγόρια. Σημειώνεται ότι αρχικά ο 24χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ενώ αργότερα άλλαξε την απάντησή του από μη παραδοχή σε παραδοχή. 

Ανακοινώνοντας την απόφασή του ο δικαστής ανέφερε ότι «οι μετριαστικοί παράγοντες που αναφέρονται πιο πάνω επηρεάζουν το εύρος της ποινής που επιβάλλεται, δεδομένης όμως της σοβαρότητας των αδικημάτων και την ανάγκη για αποτροπή και προστασία των ανήλικων θυμάτων παιδικής πορνογραφίας, δεν μπορούν να επηρεάσουν το είδος αυτής που δεν μπορεί να είναι άλλο από ποινή στερητική της ελευθερίας». Ο δικαστής σημείωσε τέλος ότι το σύνολο των περιστάσεων της υπόθεσης δεν είναι τέτοιο να δικαιολογεί αναστολή της ποινής φυλάκισης.

 http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/281269/enochos-24chronos-gia-paidiki-pornografia-piso-apo-ta-sidera-gia-dyo-chronia#sthash.xHY4J0s6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: