Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

'Λεμέσια 2016'



Με τον 19ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου "Μάριος Αγαθαγγέλου" κορυφώνεται σήμερα η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού "Λεμέσια", που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί αύριο, Κυριακή.

 
Ο αγώνας, που  θα αρχίσει στις 16:00, διεξάγεται κάθε χρόνο εις μνήμη του κορυφαίου αθλητή και εκπαιδευτικού Μάριου Αγαθαγγέλου και φέτος συνδιοργανώνεται με το Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ και τα Σωματεία "Περικλής Δημητρίου" και "Δρό.Με.Α. Racing".
 
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ) και ο αγώνας περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, αγώνα τριών χιλιομέτρων για ενήλικες και παιδικό αγώνα δρόμου ενός χιλιομέτρου.
 
Μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές θα δοθεί για την ενίσχυση του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού.
 
Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν επίσης αγώνες ιστιοπλοΐας, στις 13:00, στη θαλάσσια περιοχή τoυ Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, ενώ επίσης σήμερα και αύριο, στις 13:00, θα πραγματοποιηθούν Διεθνείς Αγώνες Κολύμβησης με βετεράνους κολυμβητές, στο ολυμπιακό κολυμβητήριο Λεμεσού.
 
Παράλληλα, συνεχίζεται το 16ο Διεθνές τουρνουά πυγμαχίας, που ξεκίνησε χθες, στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου (17:00), με τη συμμετοχή αθλητών ολυμπιακού επιπέδου από 15 χώρες, και το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
 
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί επίσης Ημερίδα παρουσίασης αθλημάτων για άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν αθλήματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με κινητικές δυσκολίες, όπως άρση βαρών, τοξοβολία, ποδηλασία, κωπηλασία και κολύμπι. Η όλη εκδήλωση θα αρχίσει στις 15:00 στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο (ΓΣΟ).
 
Παρά το ότι η επίσημη λήξη τον αγώνων θα είναι η 23η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των "Λεμεσίων" περιλαμβάνονται και οι διεθνείς αγώνες Fudokan Καράτε-Do, εφήβων και ανδρών, που θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Νοεμβρίου, στο Λύκειο Αγίας Φυλάξεως.



κυπε