Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού στα κέντρα αναψυχής


Το θέμα της δυστοκίας εξεύρεσης προσωπικού απασχόλησε την συνάντηση της Υπουργού  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Ζέτας Αιμιλιανίδου με τον Σύνδεσμο Κέντρων Αναψυχής Πάφου , σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φύτο  Θρασυβούλου. 


Ο κ. Θρασυβούλου παραδέχθηκε ότι φέτος η τουριστική βιομηχανία παρουσίασε σοβαρές αδυναμίες στην προσφορά υπηρεσιών και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της λήψης έγκαιρων μέτρων προκειμένου, όπως είπε, την  επόμενη σαιζόν η εικόνα που παρουσιάζει ο κλάδος να είναι αισθητά βελτιωμένη. 

Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί η Υπουργός είδε με κατανόηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στην εξεύρεση προσωπικού κα προσανατολίζεται να προβεί σε ενδελεχείς ελέγχους. 

Ο κ. Θρασυβούλου είπε στο ΚΥΠΕ  ότι η Υπουργός έχει διαπιστώσει 25 σημεία τα οποία κάποιοι εκμεταλλεύονται για να παραμένουν άνεργοι και στα οποία το Υπουργείο θα επικεντρωθεί ούτως ώστε να επιλύσει το πρόβλημα. 

Καταλήγοντας ο κ. Θρασυβούλου είπε ότι στην σημερινή συνάντηση που θα έχουν τα Κέντρα Αναψυχής με τον ΚΟΤ θα συζητήσουν τρόπους εξεύρεσης και κατάρτισης προσωπικού.



κυπε