Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αυτό το πρόστιμο επιβλήθηκε σε νεαρό για υπόθεση ναρκωτικών



Τη μέγιστη επιείκεια στο πρόσωπο νεαρού επέδειξε ο δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης προκειμένου να συμμορφωθεί και να του δώσει  μια δεύτερη ευκαιρία να αντιμετωπίσει την ζωή του. 


Ο κ. Μιχαηλίδης στη σημερινή δικάσιμο επέβαλε στον 26χρονο νεαρό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ ( 500 ευρώ για την 1η κατηγορία και 200 ευρώ για την 2η κατηγορία ) που αντιμετωπίζει σε σχέση με υπόθεση κατοχής και χρήσης ναρκωτικών. 

Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοινώνοντας την απόφαση του είπε πως τη χρονική περίοδο της διάπραξης των αδικημάτων ο νεαρός ήταν μόλις 24 ετών, χωρίς να τον βαρύνει οποιαδήποτε ποινική καταδίκη. Ακολούθως αναφέρθηκε στην άμεση παραδοχή του στο δικαστήριο , στη μικρή ποσότητα που εντοπίστηκε στην κατοχή του αλλά και στην συνεργασία του με την Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα το Σεπτέμβριο του 2014 έγινε έρευνα από μέλη της ΥΚΑΝ ( κλιμάκιο Πάφου) στην κατοικία του 26χρονου στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα αποξηραμένα φυτά κάνναβης. 

Ο νεαρός οδηγήθηκε σε Γραφεία της ΥΚΑΝ και είπε αρχικά πως τα φυτά τα κατείχε ως ενθύμιο ενώ στο παρελθόν υπήρξε χρήστης. 

Καλώντας τον, ο  δικαστής αν επιθυμούσε να αναφέρει οτιδήποτε στο δικαστήριο  για μετριασμό της ποινής του ο 26χρονος  είπε πως βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια και πως την μητέρα του την έβλεπε μόνο τα βράδια αφού αυτή εργάζονταν πολύ σκληρά. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως σήμερα στηρίζει την μητέρα του πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς στο σπίτι ενώ προσπαθεί να αποταμιεύσει κάποια χρήματα με στόχο να αγοράσει όχημα. 

Είπε ακόμη πως στη χρήση των ναρκωτικών τον μύησε συμφοιτητής του και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια για την πράξη του.

Η Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού ζήτησε ζήτησε όπως κατασχεθούν τα τεκμήρια.



κυπε