Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τα Ιωάννινα



Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23.14, η οποία έγινε αισθητή στην Ηπειρο, αλλά και στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, ο σεισμός κατεγράφη στις 23:14 ώρα Ελλάδος, με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων.

Εξω από τα σπίτια τουs πετάχτηκαν έντρομοι, ειδικά των χωριών του Πωγωνίου και της Ζίτσας, λόγω του ισχυρού σεισμού που είχε επίκεντρο 3 χιλιόμετρα νότια του Παρακάλαμου και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός είχε διάρκεια, ενώ προηγήθηκε βοή.

Από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων έχουν βγει στους δρόμους και τις πλατείες καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις.

Μέχρι το πρωί, οι μετασεισμικές δονήσεις κυμαίνονται από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Στους δρόμους της πόλης έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν βάλει τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα και κατευθύνονται στην παραλίμνια περιοχή. Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα λόγω πτώσης βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.



κυπε