Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Οδηγούσε μεθυσμένος και προκάλεσε ατύχημαΕυτυχώς χωρίς τραυματισμούς έληξε η περιπέτεια 24χρονου, τα ξημερώματα στο Παραλίμνι, ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και ενεπλάκη σε τροχαίο.

          Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 3.15π.μ. σήμερα, στη λεωφόρο Πρωταρά, στο Παραλίμνι. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικά σε σκαλοπάτια καταστήματος και στη συνέχεια σε γυάλινη προθήκη άλλου καταστήματος και τρεις μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν σταθμευμένες έξω από το κατάστημα.          Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή όπου διενήργησαν έρευνες, για τα αίτια του ατυχήματος. Ο 24χρονος υπεβλήθη σε έλεγχο αλκοόλης, με τελική ένδειξη 77μg%, αντί 22μg%. Εναντίον του θα σχηματιστεί φάκελος για τα τροχαία αδικήματα, που διέπραξε και θα κατηγορηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
          Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου διερευνά την υπόθεση.          Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποβεί μοιραία. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί την κύρια αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.          Ωστόσο, φαίνεται ότι ως κοινωνία αδυνατούμε να αντιληφθούμε αυτούς τους κινδύνους. Μόνο κατά τον Σεπτέμβριο του 2016, η Αστυνομία εντόπισε και κατήγγειλε 600 οδηγούς, οι οποίοι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ